JSOFT
1103 Bp, Noszlopy u. 11-13
+36 30 932-2551
Hétfő - Péntek 08.00 - 17.00

Miért érdemes autót bérelni?

Miért érdemes autót bérelni?

2020-03-07 16:31:49

Az első helyzet amikor van saját járművünk de szerelőnél van javításon, előfordul, hogy lejárt a műszaki vizsga és az autó szabályosan mozgásképtelen, vagy egy családtag elkérte, mert külföldi autós túrához csatlakozna. Van ezer és egy ok ami miatt nem tudunk saját magunk gépjárművel közlekedni.

Egy autókölcsönző pont ezeket a helyzeteket tudja megoldani, legyen szó egy napról vagy akár több hétről. Ilyenkor néhány ezer forinttól találunk már kisebb méretű bérautót, érdemes megnézni azonban, hogy milyen feltételekkel kínálják a kölcsön járművet. Minden esetben érdemes fényképet készíteni az autóról átadás előtt, még akkor is ha az autókölcsönző a saját formanyomtatványán felmutatja hol vannak sérülések amit nem kérhet számon az új bérlőtől.

Van ezer és egy ok ami miatt nem tudunk saját magunk gépjárművel közlekedni.Az első helyzet amikor van saját járművünk de szerelőnél van javításon.

Fontos, hogy tájékozódjon van-e kilométer megkötés az autón, mert ha az túllépi kellemetlen meglepetésben lehet része, ellenőrizze az autóban is a megadott kilométeróra állást. Amennyiben elkerülné a kockázatokat érdemes a biztosítást is megnézni a bérautón, mert a casco biztosításnak különböző lehet az önrész értéke. Néhány szolgáltató kauciót is alkalmaz, ezt vagy készpénzben a foglaláskor kérik el, vagy kártyán zárolják az összeget amíg az autóbérlés tart. Léteznek olyan kölcsönzők akik nem csak pénzt, de tulajdonjogot is kérnek ingó vagy ingatlanra, ezeket a szolgáltatókat jobb ha elkerüljük.

A szerződéskötéskor legtöbbször elég a jogosítvány és egy másik személyi okmány, illetve a kölcsönzés teljes összege akár kp. akár kártyán, illetve számolni kell a kaucióval is, amit szintén szerződéskötéskor kell letétbe helyezni. Olyankor is érdemes megfontolni az autóbérlést, ha nincs saját gépkocsink, vagy már eladtuk és eszünk ágában sincs újabbat vásárolni. Így csak akkor fizetünk egy autóért amikor használjuk, addig sem terhel minket a súlyadó, az amortizáció, az értékcsökkenés, az autópályamatrica, a téli/nyári gumi, az olajcserék, stb.

Olyankor is érdemes megfontolni az autóbérlést, ha nincs saját gépkocsink, vagy már eladtuk és eszünk ágában sincs újabbat vásárolni.

Az autóbérlés akár külföldön akár Magyarországon nem csak kényelmet jelent, de akár az üzleti útnak köszönhetően bevételt is, sőt jól felfogott üzleti érdek is, ha nem akarjuk, hogy folyamatosan apadjon a pénztárcánk.

JSOFT